Turridning

Turridning

Följ med på en tur till häst i Tiveden! Välj mellan entimmes- och tvåtimmarstur, ingen vana krävs, vi anpassar efter din kunskap. 

Lyssna på tystnaden som bara avbryts av fågelkvitter och hästarnas hovar. Upplev Tivedens vildmark med stora klippblock, små trolska sjöar och djupa skogar från hästryggen!

Vi har turer från maj till och med september.

När du kommer till gården så är hästarna delvis i ordning, men det finns tid att få hälsa på och lära känna "sin" häst lite innan ridturen. Efteråt är du välkommen, om du vill, att hjälpa till att ta av sadel och träns och borsta eller tvätta av hästen. Tiden som anges i prislistan är själva ridtiden. Vi tar emot både nybörjare och vana ryttare, hastigheten anpassas efter den som vill/kan minst. Barn som är nybörjare har en som leder hästen och då rekommenderar vi en timme som max. Lite modigare vuxna nybörjare kan oftast klara sig utan ledare på våra lugnaste hästar. Våra grupper är små,  max fem ryttare och det är bara ni som känner varandra som rider i samma grupp.


OBS! På grund av coronaviruset tar vi inga nybörjare i år. Man bör kunna hantera och rida sin häst själv så att vi kan hålla avstånd.


Priser 2021

1 h 650:- / person

2 h 800:- / person

Ring/sms:a eller maila för bokning eller mer information. När ni kontaktar oss behöver vi veta längd, vikt och eventuell tidigare riderfarenhet. Barn vill vi också veta ålder på.

Camilla 073-821 50 65